Segmen : Lagu Favourite saya by Leeyana Amzar


*KLIK BANNER UNTUK JOIN *


Ikhwanul Muslimin anda diTAG :
       1 . http://diari-kecilku-sofea.blogspot.com/

2 . http://luvelyhuzzy.blogspot.com/

Ok, biar saya share dengan anda semua my feveret song ..
I found this song on Maher Zain's fanpage ..
Waktu tengok  tajuk lagu tu macam best . try la dengar ..
wah , mmg best ! 
Dan lagu tersebut berjaya membuatkan ada satu feeling yang datang dalam hati ini..
Al-maklumlah , dalam hati ada taman :) .
And the title of that song is :
I Love You So .*sweetkan tajuk*
yang lebih menarik lagi lagu ini mempunyai 2 versi ..iaitu versi Inggeris dan Melayu..  Tajuk Melayunya, Ku Milikmu.. Penyanyinya ialah Maher Zain ..* nama kami pun nak dekat2 :) *  Mahirah-Maher Zain .. *feeling ,kami adik beradik kejap* 

bip2 : *muka confident* Saya pasti anda jga pasti akan menyukai lagu ini kerana lirik nya yg penuh erti..insyaAllah. :) Nak dengar lagu tersebut ? Lagu tersebut sdg dimainkan di BLOG saya .. :)



Ini Liriknya (VERSI MELAYU )


Ku berdoa
Dengan jiwa dan tubuhku
Setiap hari sepanjang hidupku
Dengan nafasku
Aku berjanji pada-Mu
Untuk hidup hanya untuk-Mu ...

O Allah!
Kau bangkitkan jiwaku
Cahaya-Mu terangi hatiku
Hidupku,
Kupersembahkan pada-Mu
Ku milik-Mu
Ku milik-Mu ...

Kini kutahu rasanya
Hidup dalam cahaya kasih-Mu
Kini kutahu rasanya
Menemukan damai di hati
Seandainya semua tahu
Indahnya mengabdi pada-Mu
Seandainya semua tahu
Kasih-Mu lepaskan belenggu
Bebaskanku, kuatkanku..

O Allah!
Kubersyukur pada-Mu
Walau kata tak sanggup ungkapkan
Kau buatku,
Mampu lawan keraguan
Dan tegar hadapi tentangan
Hanya Engkau
Sanggup bangkitkan jiwaku
Cahaya-Mu terangi hatiku
Dan hidupku,
Kupersembahkan pada-Mu
Ku milik-Mu
Ku milik-Mu

 Cinta, hidup, siang, malam, harta, doa semua
untuk-Mu [x2]
Dan tiada satu pun dapat bersaing dengan-Mu di hatiku
Cinta, hidup, siang, malam, hatta, doa semua untuk-Mu...

Kini kutahu rasanya
Hidup dalam cahaya kasih-Mu
Kini kutahu rasanya
Menemukan damai di hati
Seandainya semua tahu
Indahnya mengabdi pada-Mu
Seandainya semua tahu
Kasih-Mu lepaskan belenggu
Bebaskanku, kuatkanku ...




This is Maher Zain :)


kepada yang nak Lirik lagu versi Inggeris ..jom klik SINI :)

P/s : Allah tak pernah lupa dan tinggalkan kita walau sesaat ..
Hidup,mati,segala apa yg kita lakukan kerana ALLAH .. 
kita sentiasa melafazkannya antara sedar atau tidak di dalam solat 5 waktu kita sehari semalam .. 
Mak saya pernah cakap , "Bila duk dekat tempat gelap,pejam mata ..Gelap kan ??? Macam tu laa,gelapnya kubur kita nanti kalau tak dak apa-2 amalan baik di dunia ini .."
Sebab tu , kita kena cari 'bekalan' skrg utk cerahkan kubur kita nanti . :)
~Percayalah , Sesungguhnya ALLAH bersama kita ~

6 comments:

Miss leeyana Amzar said...

syukran jazilan join segmen pelik ni :)
sedap versi melayu ni..

QasehnyaRania said...

singgah dari segmen yg sama

follow dari segmen yg sama..salam kenal nice ur favourite song ;)

http://lobaksusue.blogspot.com/2013/02/segmen-lagu-favourite-saya-by-leeyana.html

pqahhh. said...

maiiii followw siniii :)

http://fullofrainlove.blogspot.com/2013/01/segmen-lagu-favourite-saya-by-leeyana.html