Try and Do it !


Assalamualaikum..berjumpa lagi kita setelah beberapa hari  tak terupdate blog saya ni..
Bukan tak nak update ,cumanya waktu tak mengizinkan ..

K,straight to the point ye...
Actually,dalam hidup kita ni kalau asyik nak buat benda yang kita suka je , tak boleh ..
emm,kenapa saya kata macam tu ???



Kerana allah berfirman :


Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedangkan kamu tidak mengetahui.” (Al-Baqarah: 216)


JADI,WALAUPUN KITA KURANG SUKA NAK MELAKUKAN SESUATU TU
 PADAHAL IA BAIK UTK KITA..
BUATLAH..INSYAALLAH , X RUGI. . . .




Tak salah kalau kita cuba sesuatu yang baru ..
kita kena berani try to do a new things..
cuba..cuba..cuba ... ! :)
tata.. see u ols next time.


No comments: