Let's change :)




Assalamualaikum ...
                                    


Berapa minggu je lagi , trial SPM akan berlangsung . Subhanallah ! Cepat sungguh masa berlalu . 
Moga Allah permudahkan urusan kami,calon-2 SPM . Amiin.insyaAllah.

Actually , bukan nak story pasal tu .. Tapi, nak story pasal handsock :) huhhu.
Saya berkenan sangat tengok handsock . Tambahan pula , hansock sekarang ni fesyen-2 , n warna - warni . Of koz la , jatuh hati !
Tapi , saya lebih suka warna , hitam or koko . cantik ! Warna putih pun cantik jugak .. huhu.
Senang cerita , semua la lawa . *hehe

Baru-baru ni , kawan lama saya ada post dalam FB yang dia ada jual handsock . suka sangat !
Saya memang nak belajar pakai ... Tapi , bila nak start pakai tu .. Allah ! segan .
Bukannya apa , segan ngan family , ngan kawan-2 ..
Ye laa , tiba-2 nak buat benda yang kita tak pernah buat .

 Walaupun , maybe ada yang akan kata
 " Laa , nak buat benda baik . Bukannya nak buat benda-2 tak elok ." :)

Tapi , tu laaa ... Nak berubah/ hijrah ke arah yang lebih baik mestilah kena test dulu ..
 Sungguh-2 ke dia ni , nak berubah ? ke dia main-2 je ?

That's why ada firman Allah yang berbunyi ,

"Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan saja mengatakan; "Kami telah beriman," sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya kami telah menguji org2 yg sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui org2 yg benar dan sesungguhnya Dia mengetahui org2 yg dusta. "
_Surah Al-Ankabut ayat 2-3_



"Hey , you !" 
"Me ?"
"Yes , you ! We need an efforts to get into Jannah ! "

Nothing is free in here or hereafter ! Let's fastabikul khairat ! :)

bip-2 : Alhamdulillah , dah tempah handsock :) Anda , bila lagi ?
#inshaAllah.biiznillah <3


Salam Ramadhan ,  [18 Ramadhan 1434H]

No comments: