Tutorial : Reward History_8share

Assalamualaikum ... Holla , semua ..
tadaa... Tutorial lagi ..
Saya pun baru je mula nak berjinak-2 dengan 8share ni ... Dah tu , orang asyik cerita  kerja Cash Out je 8share tu.. Tu yang nak cuba jugak .. Kot-2 boleh cashout jugak ... ~ngee
So , let's sart with our tutor today .. hoho :D

Ok , Let's me explain first ...
Reward History ni untuk kita tahu sama ada iklan kita diklik oleh orang atau tak.. So,if ada yang exchange tu , boleh la tahu kawan kita tu klik bohong-2 ke klik betul-2 kann ...

~KLIK PADA GAMBAR UNTUK TUMBESARAN/KEJELASAN~

1. Go to the website :)

2. Sign in :)

*klik gambar untuk Sign up~bagi sesiapa yang belum join*

3.Klik pada gambar profil :)


4.Klik 'Reward History'

5.Muncullah Reward History :)
Tadaaaa ....


Haa, kat sini korang boleh la check iklan korang popular ke tak ..hehe :)
But,if orang klik ianya tak akan muncul serta-merta .. it's take time..maybe a day .. so,if org klik iklan korang hari ni ..esok la korang cek.. :)

Saya budak baru belajar .. Tak pernah-2 buat tuto, tapi sengaja nak ada pengalaman juga buat tutorial :D Semoga ada manfaatnya,inshaAllah <3

Cerdit to : 

Thank you to all of you .







Promosi Aidilfitri ! *Updated . ada pakej baru

Promosi Aidilfitri !

Mai - mai , semua ... come and see .
Boleh pilih nak join yang mana ..
Simple je syarat-2nya . tak menyerabutkan or else .

The most important things , of koz laa hadiahnya .
Awesome !
--------------------------------------------------------------------

Updated : haa , Package A , dah habis pun promosinya . So, jom terjah Promosi Baru . Promosi Double A . Jom-2 :)
(Sila scroll ke bawah )

Package Cinta Korea :-
*KLIK BANNER UNTUK JOIN*

antara hadiahnya : Tshirt Kpop x 2 | Bookmarks x 9  | Mousepad x 2 | Puzzled x 1 | Shawl x 1 | Rantai mustache x 1| pensil case x 1 | 5pcs Chocolate oreo x 1  | Handphoe Casing x 1 | Tote Bag x 1 |
RM10 X 1 |Buku nota Hello Kitty| Topup RM5 x 3 |

bip-2 : GA ni amat lah sesuai untuk peminat tegar K-pop . majority hadiahnya , ada k-pop belaka ! tak caya ? tengok la sendiri . memang berpinar mata <3 hewhew


Due date : 24 Ogos 2013 <3

-------------------------------------------------------------------------

Package Double A (Absolutely Awesome) :-

                                         *KLIK BANNER UNTUK JOIN*

Ini Pakej Baru ! Jom tengok dan join ! :)

Apa yang istimewanya Pakej Double A ini ialah *50 orang peserta awal dapat free brooch rekaan sendiri 1 biji !

Hadiah-2 Awesome :
| keychain nama 2 pemenang | Shiseido Black Mask 2 pemenang | review blog untuk 3 pemenang | 3 brooch 3 pemenang | Brooch 2 pemenang | Edit blog  2 pemenang | kad raya seorang | 3 header 3 pemenang | 2 edit blog 2 pemenang | 2 brooch 2 pemenang | 15 bloglist 15 pemenang | 3 org pemenang buku nota kecik |


Bip-2 : Haa , tudiaaa ! 
Kalau rasa naka brooch percuma utk pakai raya , meh la join. :) 
Tak pun , nak edit blog secara percuma untuk edisi Raya ka , mai-2 ... 
Ada rezeki , insyaAllah <3


Tamat :

31 Ogos 2013

-------------------------------------
pakej baru !!!!


Pakej Pilihan Kita :



Senarai Hadiah:
  • Keychain Korea x1
  • Necklace Owl x1
  • Shawl x2
  • Keychain x1
  • Long Necklace x1
  • Keychain Felt x1
  • Bloglist x5
  • Header x2
  • Top up rm5x2
  • Top up rm5x1
  • Top up rm10x3
  • Top up rm5x2
  • Top up rm5x4
  • Top up(celcom/maxis) x1

TAMAT:31OGOS 2013/ JAM 11:59 PM.
----------------------------------------------------
Pakej Idaman Malaya :

KLIK BANNER UNTUK JOIN :)

  • sheido black + white mask x3 pemenang

    • full edit blog free x3 pemenang

    • cursor nama x5 pemenang

    • doodle x2 pemenang

    • sheido black mask x2 pemenang

    • Full edited blog Free x2 pemenang

    • Doodle x3 pemenang

    • Bloglist (2 bulan) x1 pemenang

    • baju kemeja x2 pemenang

    • bookmark felt + Keychain love felt  x1 pemenang

    • coin purse x1 pemenang

    • earing x1 pemenang

    • kad raya *aina hanani* x3 pemenang

    • silk pahsmina x1 pemenang (takde gambar)
    TAMAT : 21/8/2013
    --------------------------------------------

    --------------------------------------


    Pakej Super Easy :


    *KLIK BANNER UNTUK JOIN*

    Wahh , memang terbaik !
    Ini lah yang dikatakan super easy ! moh join reramai ♥

    http://beyondtotheinfinity.blogspot.com/2013/08/september-giveaway-by-wwwcikyayamy.html

    tempat Pertama, kedua dan ketiga = button bagde dan sebuah novel
    10 peserta bertuah = button badge dan buku ilmu agama
    5 peserta bertuah = topap RM5 (digi, celcom, maxis)
    hadiah akan bertambah jika penyertaan memberangsangkan.

    #button badge (limited edition dari www.cikyaya.my)
    senarai peserta akan diupdate 8 Sept 2013 ok

    p/s : rugi x join , sebab syarat memang senang dan sikit :) #loveit
    -----------------------------------------------------------

    Segmen Simple Giler By Anis


    KLIK BANNER

    Tarikh : 25.07.2013 - 24.08.2013

    Segmen simple giler dianjurkan oleh www.anisforeveralone.com dan disponsor oleh LS DESIGN , Atie Atiqah , Nasha Ridzuan , Najihah , Norhaziqah , Chocolate AM & The great Little Summer


    Segmen ni simple je , Hanya follow , Like , Share & Menang hadiah menarik . 
    Jom join :)

    28 Hadiah menanti korang !!

    Random Giveaway by FD



    *KLIK BANNER UNTUK JOIN*

    HADIAH YANG DIINGINI :) : Printed wide shawl , Printed tee / tshirt  , Kpop stuff (cap -LEe Min Ho)

    Tamat: 1 September 2013
    *mungkin akan dicepatkan*

    September Giveaway by www.cikyaya.my


    klik banner untuk join



    tempat Pertama, kedua dan ketiga = button bagde dan sebuah novel
    10 peserta bertuah = button badge dan buku ilmu agama
    5 peserta bertuah = topap RM5 (digi, celcom, maxis)
    hadiah akan bertambah jika penyertaan memberangsangkan.

    #button badge (limited edition dari www.cikyaya.my)
    senarai peserta akan diupdate 8 Sept 2013 ok

    p/s : rugi x join , sebab syarat memang senang dan sikit :) #loveit

    Pos Laju datang ! ~ Selamat Hari Raya

    Assalamualaikum ... Apa khabar ? Pejam celik - pejam celik , Ramadhan dah nak berlalu .
    Moga Ramadhan ini membawa seribu satu makna kebaikan buat seluruh umat Islam .. InsyaAllah :)


    Haa , meh nak cerita pasal tajuk kat atas tuu .
    PAgi tadi , waktu sedang tolong mak balut ketupat , tetiba je dengar "Pon ! Pon ! Pon !"
    haa , Pos Laju . Pastu , cek dengar macam my sisi cakap barang untuk my mom ...
    So , cek pun buat tak hairan je laa .. jadinya , mak la yang pergi ambil barang tu kat PakCik Pos Laju .. hehe :)

    At the end , that was my barang ! hee ~
    Shawl dari My Bawal Project :)
    Hadiah daripada Mini Giveaway by Nur Zahirah .
    Alhamdulillah , thanks kepada adik penganjur dan akak sponsor :))

    Ni ada sedikit gambar shawl yang baru dapat tadi :) :

    *haa , ini lah shawlnya .. biru !


    *model yg dikenali ramai *~bantal Doraemon


    *saja duk try .


    *HannaHHilal ~MyBawalProject




    Jom kita melawat blog adik Zahirah :) : KLIK !
    dan jom melawat dan boleh tengok shawl-2 dan tudung-2 yg cantik , di My Bawal Project ! *klik


    Aidilfitri pun dah nak menjelang , jadi saya update siap-2 la ye , ucapan Hari Raya :)


    “Biar hati sejernih air, jgn pula dipenuhi lumpur, kalau salah saya belum berakhir, diharap diampun dgn rasa bersyukur”.”Jika budi dipenuhi ikhlas, jgn ia disulam tuba, jika ada salah yg belum dibalas, harap diampun di hariraya”. “Biar amarah disunting senyum, ibarat pekerti disulam kasih, diharap dihalal makan dan minum, ibarat rezki yg tidak disisih”. 

    SELAMAT HARIRAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR DAN BATIN. 

    Simple Giveaway By Era

    Due Date Sampai Habis Bulan Ramadan





    Come and Join me !

     Hadiah-2 best ! :

    | dompet x1| jam x1 | Tudung Bawal x2 | Kerongsang x4 | Bookmark x1 |postcard x1 | key x1 |

    doodle x2 | Header n Cursor x1 | Topup RM10 x2 | Topup RM5 X2 | Tudung Plain x2 | Buku x2 |
    | Edit Blog x3 | Shiseido x4 |


    Due Date Sampai Habis Bulan Ramadan

    Segmen 'Saya nak menang Button Badge'

    Tekan banner untuk join!


    STEP 1 >>> DESIGN PILIHAN : 

    Floral Design 

    (F006)



    STEP 2 >>> PERKATAAN UNTUK DITULIS ATAS BUTTON :

    MAHIRAH
    beyondtotheinfinity





    Segmen jom follow by chenta

    *KLIK BANNER UNTUK JOIN*


    Hallo , awak semua .. Jom join semen : Jom Follow :)
    Boleh tambah kenalan .. JAdinya , ramailah kawan-2 kita . yeay !

    Salam Ukhwah semua ! <3 :)

    Simple Giveaway by Hannan

    CEPAT JOIN! 30 PEMENANG DICARI! MUNGKIN ANDA!

    [CLICK BANNER UNTUK JOIN^^]

    Mini Giveaway By Farhan Kerewx


    TEKAN BANNER!

    Syarat-syarat:
    1. Terbuka kepada semua blogger warga Malaysia sahaja.
    2. Follow Blog Farhan Kerewx, follow twitter Farhan Kerewx & like fanpage Farhan Kerewx
    3. Wajib follow blog, like fanpage dan follow twitter semua sponsor. (Rujuk senarai sponsor)
    4. Buat entry bertajuk "Mini Giveaway by Farhan Kerewx" dan jangan lupa backlink.
    5. Copy coding yang telah disediakan dan paste ke ruangan HTML dan publish entry.
    6. Tinggalkan URL entry anda diruangan komen sahaja. (Cbox tidak terima)
    Senarai sponsor:
     

    Follow Twitter Sponsor:



    Klik Iklan Sponsor:



    Senarai Hadiah:

    • Keychain Korea x1
    • Necklace Owl x1
    • Shawl x2
    • Keychain x1
    • Long Necklace x1
    • Keychain Felt x1
    • Bloglist x5
    • Header x2
    • Top up rm5x2
    • Top up rm5x1
    • Top up rm10x3
    • Top up rm5x2
    • Top up rm5x4
    • Top up(celcom/maxis) x1
    TAMAT: 18 OGOS 2013/ JAM 11:59 PM.




    TAMAT: 18 OGOS 2013/ JAM 11:59 PM.

    LINE + KAKAOTALK = Camna nak main Games ?

    Assalamualaikum , apa khabar semua ?
    Lama cek tak menulis kat blog ni .. Sekarang ni tengah sibuk menyertai Giveaway .. Mana la taw kot-2 ada rezeki .. kann .

    Ok la , certengok tajuk hari ni ... Amacam ?
    Sebenarnya , tengah pening macam mana nak main Game yang diorang cakap Free tu untuk Line dan Kakotalk tu ? Serius , buntu sangat !
    Ada sesiapa yang tahu ? Help me meleraikan kekusutan yang ada :) . kihkihkih ..



    Hanphone ayah saya tu guna Window Phone .boleh ke tak ? *pening*

    Nak-2 game !



    Sincerely ,
    Game Lover :)

    Mini Giveaway by Nurin Aireen



    KLIK BANNER UNTUK JOIN


    Giveaway ini dianjurkan oleh Nurin Aireen dan ditaja oleh para sponsor hebat iaitu Mizna Online ShopSiti Nur TampawanSyiera FirdausFatin DianaHouse of WNSAlyaa NajlaaNur FarahudaNur RahimahElih JapaharCik Hawa SD, Areena dan Anis Amira

    25 PEMENANG DICARI. MUNGKINKAH ANDA YANG BERTUAH? TUNGGU APA LAGI? JOM MERIAHKAN GA NI!

    TERJAH HADIAH KAT SINI
    2x BLOUSE UNTUK 2 TOP REFERRAL!!



    Tarikh mula : 28/7/13
    Tarikh tamat : 3/8/13 *seminggu sahaja*
    Pengumuman pemenang : 4/8/13

    GIVEAWAY RAMADHAN







    Giveaway ini bermula pada 15/07/2013 dan akan tamat tepat pada 15/08/2013
    Terdapat sebanyak 33 hadiah yang ditawarkan  seperti Blouse peplum , shawl , jam tangan , topup , coklat oreo, tasbih digital , mask serta banyak lagi . 



    jangan lepaskan peluang ! cepat , sebelum tarikh tamat .