If you were granted three wishes , what would they be ?


Assalamualaikum . Apa khabar , akak-2 , adik-2 , kawan-2 semua ?
Moga sihat hendaknya :)




Nak ask you guys something nii ...
"If you were granted three wishes , what would they be ?"
Amboi , soalan .. Macam la nak tolong meng'reality'kan wishes kita , kan ..
Memang tak la .. hihi .
Actually , ni salah satu tajuk Continuous Writing Percubaan SPM Negeri Teganu kite .
Kelmarin (Rabu) ada gerak gempur English . Jawab soalan tu .
Bila buka ja soalan Essay bahagian B . Tercangak-cangak duk memikiorkan
 soalan mana yang nak dijawab ..
And I found that this title is a litle bit interesting and can make me 'merapu' a lot. Tu yang best :)

Jadi , dengan senang hatinya saya memilih tajuk tu ... "
If you were granted three wishes , what would they be ?"
Kenapa lah dia tanya tiga ja ? .. tak tau ke yang I have alot of wishes that I hope I can make it a reality .

First of all , my First wishes that I wrote in my Essay is "want to get Straight A's in SPM".
Secondly , Wanna have my own shop .
I want to sell cake , hijab , canvas photo and others :) *greedy,right?*
Thirdly , the ridiculous one . I want to be the President of Real Madrid football's Club..
Eihh , why ? Of course la because of the Player no.7 *if not mistaken* .
Cristiano Ronaldo , wanna meet him .
Hoho ..  Ini lah 3 yang saya pilih untuk menyelesaikan karangan BI saya :)

Kalau ikutkan hati ni , macam-2 je .. Nak jadi owner Samsung , be a photographer , have an Ipad , and something else :)

By the way ,kalau nak sesuatu kena la USAHA .. kan ?
tak de maknanya dia nak datang bergolek kat kita ..
Hablum minallah , hablum minannas kena jaga :)

Kalau anda , macam mana pula ?

' If you were granted three wishes , what would they be ? ' *share it*

Nur Imtiaz,
[10102013]

2 comments:

tenku butang said...

hu3.. macam soklan dari jin dalam botol je.. adakah..... hak3.. gurau jea