Ohohohoiii~Asrama

Assalamualaikum.Hallo .
Wahahaha..esok new year okay !
Cepatnya masa berlalu. Alhamdulillah,hari ni segalanya berjalan lancar.
Pagi tadi hantar adik masuk asrama(Form 1).
May ALLAH ease everything..amiin.insyaAllah.
Waktu hantar adik tadi,terfikir sorang-sorang,rasa macam baru ja masuk form 1 ..tuptup,sekarang dah tingkatan 5 pun haaa..
Lepasan SPm gituuu.. kuikuikui...
Unbelievable,right ? Tapi tu laa,mana boleh nak putarkan masa semula.
Menyanyi pi la lagu "Andai dapat ku undurkan waktu"by AXL's sampai terkeluar anak lidah pun,the fact is Time is can't to be turn back !
Ohhohoho...
Teringat waktu form 1 dulu,tinggal di asrama..padahal rumah and sekolah tak jauh mana pun. 3kilometer je haaa ~
Allahu..3 kilometer pun tera nak pi duk asrama,malam-2 nangis dulu kat rumah..Sedih nak duk jauh ngan mak ayah .
And bila dah masuk asrama,sedih ni tak taw nak habaq. Tapi,tengok kawan-kawan lain wat lek wat peace je...
Dalam otak cek ni duk kata,"depa ni tak sedih ka?hmmm,depa dah biasa kot jauh daripada parents."
Yang kita ni pulun duk sedih,duk nangis .Teringat kat mak ayah .
Orang lain duk menyembang ,cek sesorang ja duk kat katil duk layan perasaan.Pastu,ada la kawan-2 ,kak-2 senior mai tanya nama and so on laahh.
Bila waktu kat sekolah(kelas),kalau duk sorang-2 ,haa..mai la feeling sebak,sayu..nak balik rumah ! Adoyai..macam-macam jaa..
At the end,yang boleh okey dan serasi dengan kawan-2 bila diorang buat Orientasi.
Duk seronok main orientasi tu lupa la sat segala kesedihan. Time tu laa,cek jumpa my best friend till now.
Kami satu team time Orientasi. Tapi,dorm kami lain-lain. Yang leganya,dorm dia sebelah dom cek ni haa..
So,start dari tu berkawan sampai la sekarang.Masa kat asrama ,lebih banyak duk kat dorm dia berbanding my dorm.
Dorm cek tu tak berapa nak serasi sangat.
3 tahun kami bersama. Suka duka silih berganti.
Waktu form 4 , I pindah sekolah.But still keep in touch with my friend.

So,I wish that my adik will have fun and be a good boy and son and student and hamba Allah .insyaAllah.
Sayang kamu kerana ALLAH . Gonna miss you. See you next week. Tak sabar nak dengar cerita from him.

Wassalam.

Nur Imtiaz
[311213]

No comments: