Ohohohoiii~Asrama

Assalamualaikum.Hallo .
Wahahaha..esok new year okay !
Cepatnya masa berlalu. Alhamdulillah,hari ni segalanya berjalan lancar.
Pagi tadi hantar adik masuk asrama(Form 1).
May ALLAH ease everything..amiin.insyaAllah.
Waktu hantar adik tadi,terfikir sorang-sorang,rasa macam baru ja masuk form 1 ..tuptup,sekarang dah tingkatan 5 pun haaa..
Lepasan SPm gituuu.. kuikuikui...
Unbelievable,right ? Tapi tu laa,mana boleh nak putarkan masa semula.
Menyanyi pi la lagu "Andai dapat ku undurkan waktu"by AXL's sampai terkeluar anak lidah pun,the fact is Time is can't to be turn back !
Ohhohoho...
Teringat waktu form 1 dulu,tinggal di asrama..padahal rumah and sekolah tak jauh mana pun. 3kilometer je haaa ~
Allahu..3 kilometer pun tera nak pi duk asrama,malam-2 nangis dulu kat rumah..Sedih nak duk jauh ngan mak ayah .
And bila dah masuk asrama,sedih ni tak taw nak habaq. Tapi,tengok kawan-kawan lain wat lek wat peace je...
Dalam otak cek ni duk kata,"depa ni tak sedih ka?hmmm,depa dah biasa kot jauh daripada parents."
Yang kita ni pulun duk sedih,duk nangis .Teringat kat mak ayah .
Orang lain duk menyembang ,cek sesorang ja duk kat katil duk layan perasaan.Pastu,ada la kawan-2 ,kak-2 senior mai tanya nama and so on laahh.
Bila waktu kat sekolah(kelas),kalau duk sorang-2 ,haa..mai la feeling sebak,sayu..nak balik rumah ! Adoyai..macam-macam jaa..
At the end,yang boleh okey dan serasi dengan kawan-2 bila diorang buat Orientasi.
Duk seronok main orientasi tu lupa la sat segala kesedihan. Time tu laa,cek jumpa my best friend till now.
Kami satu team time Orientasi. Tapi,dorm kami lain-lain. Yang leganya,dorm dia sebelah dom cek ni haa..
So,start dari tu berkawan sampai la sekarang.Masa kat asrama ,lebih banyak duk kat dorm dia berbanding my dorm.
Dorm cek tu tak berapa nak serasi sangat.
3 tahun kami bersama. Suka duka silih berganti.
Waktu form 4 , I pindah sekolah.But still keep in touch with my friend.

So,I wish that my adik will have fun and be a good boy and son and student and hamba Allah .insyaAllah.
Sayang kamu kerana ALLAH . Gonna miss you. See you next week. Tak sabar nak dengar cerita from him.

Wassalam.

Nur Imtiaz
[311213]

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda


Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda
Kulit Lebih Gebu Dan Flawless Dalam 14 Hari

Sana sini orang ramai heboh perkatakan kehebatan Ephyra. Ramai blogger yang sudah mencuba Ephyra dan rasa sangat berpuas hati dengan hasil bagus produk ini. Ephyra semakin dikenali dan diyakini oleh ribuan pengguna.

Tetapi apakah itu Ephyra? Ada yang bertanya, krim ke? Pil ke? Ephyra adalah produk minuman supplemen tambahan yang sangat sedap untuk  kecantikan dan kesihatan tubuh badan yang bermula dari dalam. Ephyra didatangkan dalam bentuk serbuk sachet yang dihasilkan daripada gabungan mantap rumusan terunggul alam semulajadi di seluruh dunia, kolagen terhidrolisis ikan laut dalam, L-Glutathione, Astaxanthin, Acai Berri, Acerolla Ceri, Marigold Flower Extract, Acacia Gum, Superberi dan Serbuk Tomato yang merawat, memperbaharui dan seterusnya menyerlahkan lagi keserian dan kesihatan dalaman dan luaran.

Dengan ribuan testimoni yang meyakinkan, telah menambat hati ramai pengguna Ephyra. Mengapa Ephyra sangat berkesan? Sudah tentu kerana formula hebatnya yang mengandungi 9 bahan alam semulajadi berkualiti tinggi bergred super AAA. Ephyra bukan hanya produk kolagen semata-mata, tetapi Ephyra adalah formulasi rumusan minuman antioksida yang terbaik untuk kecantikan dan kesihatan anda. Sesuai untuk semua peringkat umur, untuk lelaki  juga wanita semestinya. Ephyra disahkan selamat dan berkesan serta mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia beserta disahkan Halal oleh JAKIM.

Testimoni boleh dicipta, pengalaman boleh direka, gambar boleh diubah dan pelbagai lagi. Tetapi testimoni dari pengguna setia Ephyra memang tidak boleh disangkal lagi. Kalau anda google "testimoni ephyra" atau "review ephyra", anda akan lihat banyak review hebat perkongsian dari ribuan pengguna Ephyra.

Jika anda ada masalah kulit kusam, kedutan, jerawat, jeragat, sakit sendi, tumit merekah, kulit kering, rambut gugur dan sebagainya, jangan ketinggalan untuk dapatkan penyelesaian anda dengan Ephyra. Jom lihat apakah kelebihannya...
  1. Membantu menjadikan kulit kita lebih anjal, halus dan cerah berseri.
  2. Merangsang penghasilan kolagen yang diperlukan oleh tubuh badan kita.
  3. Membantu memulihkan wajah yang bermasalah seperti jerawat dan jeragat. 
  4. Membantu memulihkan masalah kulit ekzema (kegatalan dan kemerahan).
  5. Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus di wajah.
  6. Menghindari kita daripada penyakit barah, tekanan darah tinggi, diabetes dan masalah kulit kerana ianya mengandungi supplemen anti oksidan Astaxanthin.
  7. Menguatkan rambut dan melambatkan uban.
  8. Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar.
  9. Melancarkan sistem pencernaan dalam  badan, menurunkan berat badan dan mengawal nafsu makan.
  10. Mengurangkan kadar kolesterol dan menjauhkan kita daripada risiko mendapat sakit jantung.
  11. Membantu seimbangkan tekanan darah.
  12. Meningkatkan tenaga dan daya ingatan.
  13. Meningkatkan sistem ketahanan badan.
  14. Melindungi retina dan mencegah penyakit mata akibat kerosakan termasuk faktor usia.
  15. Melegakan kesakitan sendi dan arthritis.
  16. Melegakan kesakitan pedih ulu hati dan gastrik.
Untuk maklumat yang lebih lanjut, sila klik Flyer, Website dan Fanpage.

Bagi memudahkan anda semua, jom kita klik link di bawah, antara testimoni Ephyra yang dipilih dari kalangan blogger.
  1. Masalah kulit muka dan jerawat - klik SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI dan SINI
  2. Masalah period / haid - klik SINI dan SINI
  3. Masalah tumit / tapak kaki - klik SINI dan SINI
  4. Testimoni kuku dan rambut - klik SINI, SINI dan SINI
  5. Testimoni lelaki - klik SINI
  6. Testimoni menyusukan anak - klik SINI
  7. Pelbagai masalah lain - klik SINI
Kulit yang sempurna. Wajah yang jelita. Keyakinan tiada tandingan. Hasil yang nyata. Semuanya lengkap dalam satu produk kecantikan dan kesihatan. Ephyra terbukti berkesan. 


Jom dapatkannya sekarang...

Official Websitewww.oceanlife2u.com
Instagram : ephyra2u
Telefon : 03 4141 7889
SMS : 019 3999 238
Emel : info@oceanlife2u.com


Giveaway ini dianjurkan oleh mialiana.com dan ditaja sepenuhnya oleh OceanLife2u.com dengan hadiah berupa wang tunai dan produk Ephyra bernilai RM 2,387.00. Sila klik SINI untuk join Giveaway ini.

Harga Mampu Milik . Handsock,stokin,bedak Arab,tudung akel & etc

Assalamualaikum
Di sini kami menjual Shawl,Handsocks , Gloves ,Bedak ARAB dan Pelapik kaki,
Tudung Bawal AKEL bidang 60 (Tone,Corak,Polkadot) yang mampu dimiliki oleh anda HARGA memang SUPERB !
Klik like pada fanpage ini untuk selanjutnya

Usah ragu lagi ! Harga memang mampu milik :)

Sedikit tatapan untuk anda :-















Euphoria a.k.a Sisters Shawl

Assalamualaikum :)

Apa khabar semua ? Moga sihat hendaknya , insyaAllah .

Hari ni nak tulis tentang shawl . Sekarang kan ramai orang suka pakai shawl .
Cantik-2 je semua. Belit sana , belit sini .. haa , jangan sampai tercokek sudah . ~hehe
Disebabkan ramai yang suka pakai shawl , jadi saya pun nak promote shawl la kat awak-2 semua :)
Yang ni,insyaAllah ok ! Menepati syarak . Oversized and labuh menutupi dada .

Nak tahu lebih lanjut , jom pakat-2 like fanpage ini :-  Euphoria a.k.a Sisters Shawl :)