Giveaway Rekaan Sendiri By Eymasu


*KLIK BANNER UNTUK JOIN*

Ini Pakej Baru ! Jom tengok da join ! :)

Hadiah-2 Awesome :
keychain nama 2 pemenang -Alyaa
Shiseido Black Mask 2 pemenang-Cik Hawa
review blog untuk 3 pemenang-Arrien
3 brooch 3 pemenang-Najihah
Brooch 2 pemenang -Nur Izzatie
Edit blog  2 pemenang-Nur Izzatie
kad raya seorang-Nur Izzatie
3 header 3 pemenang-Nasya
2 edit blog 2 pemenang-Nasya
2 brooch 2 pemenang-Syeeda
15 bloglist 15 pemenang-Areena
3 org pemenang buku nota kecik -areena

Simple Segment by Fatin Diana



Wahh , dua-dua pun comel .. 
erm , Kad Raya or Button Badge ?

Saya pilih : Button badge no.3 :)

Let's change :)




Assalamualaikum ...
                                    


Berapa minggu je lagi , trial SPM akan berlangsung . Subhanallah ! Cepat sungguh masa berlalu . 
Moga Allah permudahkan urusan kami,calon-2 SPM . Amiin.insyaAllah.

Actually , bukan nak story pasal tu .. Tapi, nak story pasal handsock :) huhhu.
Saya berkenan sangat tengok handsock . Tambahan pula , hansock sekarang ni fesyen-2 , n warna - warni . Of koz la , jatuh hati !
Tapi , saya lebih suka warna , hitam or koko . cantik ! Warna putih pun cantik jugak .. huhu.
Senang cerita , semua la lawa . *hehe

Baru-baru ni , kawan lama saya ada post dalam FB yang dia ada jual handsock . suka sangat !
Saya memang nak belajar pakai ... Tapi , bila nak start pakai tu .. Allah ! segan .
Bukannya apa , segan ngan family , ngan kawan-2 ..
Ye laa , tiba-2 nak buat benda yang kita tak pernah buat .

 Walaupun , maybe ada yang akan kata
 " Laa , nak buat benda baik . Bukannya nak buat benda-2 tak elok ." :)

Tapi , tu laaa ... Nak berubah/ hijrah ke arah yang lebih baik mestilah kena test dulu ..
 Sungguh-2 ke dia ni , nak berubah ? ke dia main-2 je ?

That's why ada firman Allah yang berbunyi ,

"Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan saja mengatakan; "Kami telah beriman," sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya kami telah menguji org2 yg sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui org2 yg benar dan sesungguhnya Dia mengetahui org2 yg dusta. "
_Surah Al-Ankabut ayat 2-3_



"Hey , you !" 
"Me ?"
"Yes , you ! We need an efforts to get into Jannah ! "

Nothing is free in here or hereafter ! Let's fastabikul khairat ! :)

bip-2 : Alhamdulillah , dah tempah handsock :) Anda , bila lagi ?
#inshaAllah.biiznillah <3


Salam Ramadhan ,  [18 Ramadhan 1434H]

Mini Giveaway by Nur Zahirah

Assalamualaikum 

Mini Giveaway by Nur Zahirah

 photo banner-mini-giveaway_zpsbaf96cdd.png

Click banner di atas untuk join 

Mini Giveaway dianjurkan oleh Nur Zahirah

Senarai sponsor yang baik hati : Yaya Hatsumi | Cik Amal | Dayah Danish | LailaTiqaa | Hannan Hilal | Nuranis Amar | Amira | Mas Ira Syafila Tan | Izzah Zakaria | Nana Ameer | Fatin Alyaa | Pretty Little Badges - Unique & Cute Design

Senarai hadiah yang awesome : Doodle x5 | Topup RM 5 x5 | Gelang Pastel Colour x1 | Rasha Chiffon Shawl worth RM 20 each x3 | Notebook Comel x2 | Blog Review x2 | Voucher Discount 5% x10 | Badge x10

Jom meriahkan giveaway ni :)

Aku Cantik ?


Haisshhh .. dah apehal dengan tajuk kat atas ni ? Mood nak bersoal jawab ke apa ?
No laa... kawan-kawan . Atas tu tajuk novel . Ada yang dah baca novel ni ? 
haa , amacam seronok tak ?
Novel ini ditulis oleh Raihan Zaffya :)

Banyak juga novel yang telah dihasilkan oleh beliau .. Antaranya ialah 
Kasih ke Syurga , Menanti Fajar Sidik , Rindu Syahadah MU.

Nak baca sinopsis , AKu Cantik ?

KLIK pada GAMBAR :)


Bip-2 : Kalau dah baca , jangan lupa like gambar tu ye :) Thank u . #Support!

 ini antara komen pembaca,

Novelover rated it 5 of 5 stars
tajuk novel pon da gempak. hehe. x silap habis baca bulan mei kot. first beli novel ni tertarik dengan nama watak utama.juki dan rima.. terkejut jugak..kalau penulis lain sibuk bagi nama glamou
r bagai.. ni simple tapi menarik..baca lah sampai kulit ke kulit just nak tau nama penuh rima n juki..rupa-rupanya ada kat bahagian ending novel..dan lagi satu penulis lain mesti bagi watak hero yang ada kelas macam pilot, doktor, ceo tapi watak hero dalam nie simple.hero kalau x silap masih belajar dan hero lagi satu peladang..cara garapan yang sangat menarik.heroin sebagai seorang guru. rima yg x sedar dirinya mempunyai kecantikkan luaran dan dalaman.novel ni ada diselitkan humour oleh penulis tapi tak keterlaluan.. kalau baca hanya boleh senyum sumbing je..hehe kisah pasal isu kekeluargaan, isu masyarakat, isu cinta, pilihan antara sulaiman atau juki..yg paling saya tertarik adalh kisah keluarga angkat rima iaitu pak nuar dak mak lijah..baca punya baca tak sedar pon rupa-rupanya rima tu just anak angkat je. betapa eratnya hubungan kekeluargaan ni.dan konflik tetibanya muncul iaitu ibu kandung rima, syidah datang untuk menagih kasih. tak boleh nak review lebih2. nak tau apa endingnya..try baca.mesti tak sangka endingnya iaitu siapa yg menjadi pilihan rima





Practice Makes Perfect !



Assalamualaikum ...

Alkisah pagi hari ,

 "Kamu semua ada tak letak apa target kamu untuk SPM atas meja masing-2 ???",cikgu Addmath bersuara .
Aik ? tetiba cikgu tanya camni .. kenapa ? Semua pakat geleng and said tak dak ..
 Op coz la tak , kan ...huhu.*tahun lepas ja letak*

And suddenly , Cikgu bersuara lagi .. "Ok ,Mahirah !"  "haa ?",dengan muka terpinga-pinga aku menyahut panggilan cikgu ..
"Ok , 75 ." and I'm smiled ... TArget markah add math lettew ... hihi .

Allah , tingginya target Cikgu .

And Cikgu said again to the all students, "Boleh tak ? Boleh ke tak tu , pada kamu ..
kalau kamu buat latihan kamu boleh la ..
Addmath ni kena buat setiap hari .. KAmu kena dengan dia selalu .."

In my heart , "that was true , but ..... " hoho .. It's a litle bit hard to do ...

MAsih terngiang-ngiang apa yang cikgu kata , It's all about Latihan ! Latihan ! dan Latihan !

Allahu Rabbi ... Bantu lah kami calon-2 SPM untuk mendapat keputusan yang cemerlang .. Amiin YA Rabb .

[23072013]

Big Ramadhan Giveaway by Tampawan

*KLIK BANNER UNTUK JOIN*

Jom join ramai-2 .. HAdiah awesome-2 ..
Syarat pun Mudah ..
JAngan lepaskan peluang anda !

Tarikh mula dan tamat
10.7.2013 sehingga 23.7.2013

New Header of Beyondtotheinfinity a.k.a Fly High :)

Assalamualaikum .. Camne ? Your first impression about my new Header ? Hehe..




Comelkan doodle-2 tu , those doodles dikreditkan kepada :

http://www.miraahussin.com (Dua doodle muslimah)


And aiskrim tu lupa siapakah empunya doodle.. Maafkan saya ..
Apa-2apa pun , thank u kepada semua kerana menghasilkan freebies doodle yang sangat comel ! :)