Segmen Terbaru : Cari Bloglist Sambil Menang Hadiah!



Hadiah-Hadiah
  • Bloglist Sebulan [April] X 20 (NabilaMedan)
  • Topup RM5 X 2 (Adib)
  • Review Blog X 3 (Izzati)
  • Hadiah Misteri X 3 (CikPensil)
  • Bantal Comel [35cmx35cm] X 1 (Yana)
  • Topup RM10 X 1 (SaidatulQifayah)
  • Brooch Felt X 2 (Eymasu)
  • Topup RM5 X 2 (Radhiah)
  • Topup RM5 X 1 (DalilahZamri)
  • Keychain X 1 (DalilahZamri)
  • Topup RM5 X 1 (BedakSejuk)


Pilihan di tangan anda :)


Bismillahirrahmanirrahim. In the name of Allah The Most Gracious and The Most Merciful.

Salam'alaik :)


Kalau anda pernah terbaca entry sebelum ini .. Saya ada  join contest anjuran Nabila Medan ...
Jadi,sekarang contest nya dah bermula :)
Nak join contest juga , klik Contest Header Sempoi by Nabila Medan.

Jadi , di sini ..apa yang saya lakukan ialah ikhtiar .. nak berjaya kan kena ada D.U.I.T .
Doa,Usaha,Ikhtiar,Tawakal .

Jadi,saya sedang berusaha dan berikhtiar..insyaAllah :)

Kalau anda rasa nak LIKE/Vote header saya ..jom Like ramai-2 ..

Cara Nak Mengundi :
1. Like Pages NabilaMedan Punye blogspot 
2. Like Header Pilihan Anda

Kalau rasa nak Like header saya , Klik Header Beyond To The Infinity .

By the way , tiada paksaan atau rayuan di sini .. kalau anda rasa macam , "eh , aku nak like la header dia."
Silakan , amatlah dialu-alukan ..

Tapi,kalau rasa macam," eh-2 .. header ni biase-2 je ..tak mo ahh !"
pun x pe ..
Saya ulang , tiada paksaan . :)
Just free .. bebas !

Seperti agama Islam juga ,
Tiada paksaan dalam Agama .

Kalau anda rasa , anda nak peluk Islam ..datang lah ! Allah itu Maha Pengampun lagi Maha Pengasih .
Lihat ! Islam Itu Mudah ...

Jadi , ini header saya ...













*Pilihan di tangan anda*

Akhir kalam , terima kasih atas jasa baik anda ..Jazakallah ..

1st Giveaway by LINA'S JOURNEY

 

hai semua harini aku rasmikan 1st giveaway from LINA'S JOURNEY
hadiah menarik akan diberikan. 5 pemenang dicari
klik banner untuk join


 

senarai hadiah:
2 helai A dan 2 helai B
1 hadiah misteri

giveaway berlangsung dari 26/3/2013-16/4/2013

syarat:
  • Blogger Malaysia
  • follow blog LINA'S JOURNEY dan like fanpage BLOG LINA'S JOURNEY
  • buat entry bertajuk "1st Giveaway by LINA'S JOURNEY" 
  • Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  • tinggalkan link entry anda di kotak komen

apa yang penting!
  •  pemilihan pemenang berdasarkan TOP REFERRAL
  • giveaway ini akan terbatal jika peserta tidak melebihi 50 peserta
  • peserta yang tidak ikut syarat senang diatas, serta merta n automatik BATAL!!

Jom tutup Aurat :) Like !

Assalamualaikum .. apa khabar semua ?
Hermm .. lama x tulis - tulis dalam blog .. 2 - 3 hari ni sibuk join contest .. hihi
Hari ni pun join jugak .
terjumpa pertandingan ni dalam Fesbuk .
Jadi , apa lagi .. teringin la nak join ..
Alhamdulillah , dah join .

Jom , awak-2 sokong Wanita Islam menutup aurat . :)
Orang yang tutup aurat kan comel :')

Haa , ni bukti saya join :













Like fanpage ini..



Jom klik sini untuk LIKE . GAMBAR POSTER !

*gambar yg saya hantar*

 Jazakallah :)

Sempat siapkan9 ni ..



Mohon jasa baik anda ..

10 perkara yang saya tahu pasal awak.

(Like Dulu Sebelom Baca)

10 perkara yang saya tahu pasal awak.
1.awak baca text ni.
2.awak manusia.
3.awak tak dapat sebut huruf 'p' kalau
bibir tak bersentuh..
4.awak baru saja try buat.
6.awak ketawa sendiri..
7.awak senyum dan ko tak perasan no.5                        
takda.
8.awak cek kalau ada tu no.5..
9.awak ketawa sendiri sambil tersenyum.
10.awak mahu share text ni supaya
kawan2 korang kena sekali
awak awak awak awak awak awak
awak awak awak awak awak awak
awak awak awak awak awak awak
awak awak
1.awak mmg malas untuk membaca
semua perkataan di atas.
2.awak tak perasan saya ada tulis
awek.
3.awak terus cari perkataan
awek,sebenarnya takde pon.
4.awak sudah terkena!
5.awak share la biar kawan2 pulak
terkena. takkan nak terkena seorang
je...
LIKE|COMMENT|SHARE



Sumber : Facebook

Mini Giveaway Aisyah Humaira'

*KLIK BANNER UNTUK JOIN*


Giveaway berlangsung 23/3/13 sehingga 31/3/13 :)



GIVEAWAY GOSSIP GIRL


*KLIK BANNER UNTUK JOIN*

  •   X perlu entry berjela
  •   Kopipes dan komen sahaja
  •   Tunggu tarikh pengumuman hadiah anda
  •   Hanya follow dan like AQOUSTICA ZATI

HADIAH

  • SATU NOVEL "SEMILIR CINTA"
  • 5 RIBBON BROOCHES
  • 5 HEART BOOKMARK CORNER + 10 STICK BOOKMARK
  • 20 LAMINATED BLOGGER BOOKMARK
  • 9 LOLLIPOP ICE CREAM

50 PEMENANG 


*SEMUA PESERTA AKAN DIMASUKKAN KE DALAM BLOGLIST + hadiah penghargaan sebab join. p/s : x mahal pun.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Tarikh tamat : 25 March 2013

Giveaway Blog Dear Xila

*KLIK BANNER UNTUK JOIN*

Tarikh Tamat : 30/3/2013


Hadiah-hadiah giveaway:1) Eksklusif : 1 rantai leher (necklace) Hello Kitty. 1 pemenang.2) 1 helai Cardigan dan 1 helai blouse Korean. 2 pemenang.3) Top up RM 5 x 5. (celcom/maxis/digi). 5 pemenang.4) Review blog newbie/follower kurang 800. 8 pemenang.5) 1 hadiah misteri buat top refferal. 1 pemenang.




Give Away (GA) Birthday Akiff ke-2 Tahun

Klik banner untuk join !

Tarikh tamat : 23/3/2013


"Selamat hari lahir Akiff
Akak doakan Akiff panjang umur , murah rezeki ,
menjadi anak yang soleh serta hamba yang taat . insyaAllah .Semoga Akifff akan membesar
dengan sihat ,senantiasa dipayungi rahmat Allah .
Akiff nanti jadi budak baik tau .
Bahagiakan Abah dan Mama Akiff .
Kejayaan Akiff Kebanggan Mama dan Abah Akiff ..Amin .. InsyaAllah .
 
AKhir sekali , nak tujukan lagu untuk Akiff ..
'Allah selamatkan kamu ... Allah selamatkan kamu ..
Allah selamatkan Akiff .. Allah Selamatkan Akiff ..
Hapy Birthday Akiff  yang ke-2 !
Sayang kamu kerana Allah.' "




MALAYSIA'S NEXT TOP LUCKY BLOGGER by Mak Dara

MALAYSIA'S NEXT TOP LUCKY BLOGGER ?
Haa , minta-2 lucky la ye :) hihi.
HAdiah-2nya sangat2 menarik .

Sebanyak 56 hadiah untuk dimenangi !
Tunggu apa lagi ?
Klik banner untuk join . :)

Saya tag :
3- Jia


SENARAI PENAJA-PENAJA YANG AWESOME :


Tarikh tutup untuk GA ini adalah pada 31hb Mac 2013

The 2nd Happy Giveaway by Nana & Riiri



Kenapa saya nak menang hadiah GA ??

*garu kepala*Soalan tersebut lebih susah daripada soalan SPM . Auta !Baik , saya jawab .Saya nak menang hadiah tersebut kerana Saya SUKA , CINTA kan hadiah :)Saya sangat suka apabila saya dapat apa-apa hadiah !Ianya dapat menggembirakan hati saya . :)TAmbahan pula hadiah yang ditawarkan di GA ni sangat menarik , Ohsem , n WOW ! :)

ANDA DI TAG :
1-Saya ke ?
2-Ye,awak la !

Contest Header Paling Sempoi 2013 By NabilaMedan



This is my header :)

Jadi , saya minta jasa baik anda untuk undi Header ini ..
Saya akan update link nya pada 28 Mac .. insyaAllah .

Anda belum join ?
Jom naik Roket !

Baik ...

Jom Like !

Cara Nak Mengundi ???
1. Like Pages NabilaMedan Punye blogspot 
2. Like Header Pilihan Anda .(LIKE header saya taw.hehe)

Okey , Klik sini ---> HEADER SEMPOI SAYA :)


Segmen Jom Pilih Hadiah!


*KLIK BANNER UNTUK JOIN*

Wah , memang WOW la Segmen ni !
Nak tahu kenapa , WOW ?
Sebab kita Boleh pilih hadiah yg kita nak (*if menang )  :) 

Jadi , saya pilih :

1.LIP TINT
2.TSHIRT MUSLIMAH

Ya , Benar lah !


"Apa yang kau ada ? Kau miskin , hodoh , tak pandai pula tu ."
Dia mendongak sambil menudingkan jari ke arahnya seraya berkata , 
"Tengok aku ni .. kaya , cantik , bijak..Orang macam aku ni di pandang tau. Not like you ! "



Faktanya,situasi  di atas memang berlaku dalam kehidupan seharian kita ...

Jadi,apa yang bermain di minda anda sekarang ?
-Berlagak nya dia tu !
-Huh ! tak tahu bersyukur.
-Alaa..cakap la besar,Allah tarik balik baru tau .. 
-Bajet dia ada semuanya la tu ..
-Ada jugak eh manusia macam ni ??
-dan lain-lain .

Baik , berbalik kepada kata-kata tadi , tidakkah anda merasakan bahawa sombongnya orang itu ..
Seharusnya,kita perlu mengelakkan sifat tersebut .. Sifat mazmumah ..
Kita perlu bersyukur dengan apa yang kita ada , dengan melafazkan Alhamdulillah , mentaati perintah Allah,mungkin 

berkongsi rezeki yang dikurniakan dengan orang yang kurang bernasib baik ..
Tidak sepatutnya kita mencaci maki orang yang kurang daripada kita .
Kini,manusia sudah terlupa  bahawa semua manusia sama disisi ALLAH.
Akan tetapi,yang membezakannya hanya iman dan taqwa seseorang itu .



"Sesungguhnya jika kamu bersyukur, pasti Kami akan menambah (nikmat) kepadamu, dan jika kamu mengingkari
(nikmat-Ku), maka sesungguhnya azab-Ku sangat pedih"  

Begini lah ya , walaupun sekarang kita memiliki kereta Mercedez Benz atau Lamborghini tetapi apabila mati 
kelak kita tetap akan dikafankan dengan kain putih dibawa ke kubur menaiki van jenazah ..
Pernahkan anda terbaca atau terlihat mana-mana fakta yang menyatakan " Seorang jutawan dunia Sifulan b. Sifulan 
telah meninggal dunia pada pagi kelmarin dan dikafankan dengan kain berwarna hitam bersempena dengan warna kereta 

kesayangannya,Lamborghini . "
Pernah ? 
Tak pernah,kan ..

Sesuatu yang belum pernah berlaku.
Sedarlah , Semua orang akan mengalami mati. Dan apabila kita mati, maka terputus lah segala amalan kita melainkan 3 

perkara.
Sabda Nabi Muhammad S.A.W.
“Apabila mati seseorang anak Adam itu .. maka akan terhenti segala amalannya kecuali 3 perkara iaitu sedekah jariah,
ilmu yang memberi guna, doa anak – anak yang soleh”

Jelaslah, tiada apa yang membezakan manusia di sisi Allah kecuali IMAN dan TAKWA seseorang itu .
Kadang-kadang,kita berkecil hati apabila tidak dipandang,kurang diberi perhatian oleh manusia namun yakin dan 
percayalah ALLAH sentiasa ada bersama kita ..ALLAH itu Maha Pemurah lagi Maha Pengasih . :)

Manusia hanya menilai dari segi pandangan seorang manusia yang banyak kelemahannya , 
tetapi ALLAH menilai dari sudut pandangan Sang Pencipta ..



Wallahu'alam ..

Segmen header siapa paling awesome part 3

Bismillahirrahmanirrahim ...

This is my header .




Saya dah join , anda bila lagi ?

Nak join . Jom TERBANG ke situ ... (:


http://www.pingje.org/


Alhamdulillah header ini dibuat sendiri dengan bantuan photoshop dan Mr.google / En.Facebook :)



We are nothing !




Kini aku tahu apa maksudnya hidup tanpa redha dan rahmat ALLAH ..
Percayalah ! Ianya bukan sesuatu yang kita inginkan ..
Ianya bukan sesuatu yang menggembirakan mahupun membahagiakan ..

Ianya satu perasaan yang TERUK.
Bahkan Amat teruk !
Hidup tidak tenang ...
Apa yang kita lakukan jua semuanya serba kekurangan ..
Tidak mendapat apa yang di ingini ...

Kenapa ?

Sudah tentu,kerana goyahnya hubungan kita dengan Allah ..
Tiada keredhaan dan rahmat Allah di dalam kehidupan seharian kita ..
Nauzubillah .~



Jadi , mengapa kita ingin meninggalkan Allah ?
sedangkan Allah adalah segala-galanya bagi kita ..
Allah yang menciptakan kita , Allah yang memberi rezeki , Allah yang menjawab doa kita ..
Apa lagi yang tidak cukup  ??
Allah juga akan memberikan ganjaran syurga bagi hambanya yang mentaati , mematuhi ,dan melakukan apa
yang diperintah dan meninggalkan larangannya ..



Saya tegaskan di sini , ALLAH adalah segala-galanya !

#Pengalaman mengajar erti kehidupan . _isnin_11/3/2013_

It was Yesterday


Bismillahirrahmanirrahim. In the name of Allah The Most Gracious and The Most Merciful.

Salam'alaik :)

Esok or maybe ini hari (8 Mac 2013) saya pergi pertandingan Kejohanan Petanque Negeri Kedah 2013 anjuran ANGKASA :) .. nervous , k !

actually , saya baru sangat *terlalu baru* dengan permainan ini .. haa ..
dah rezeki .. Pergi je la main , ambil pengalaman ..

Orang kata , "Pengalaman tak dapat dibeli dengan wang ringgit , kita kena 'feel'nya sendiri ." Hoho. :D
Setelah beberapa training , insyaAllah team saya n sahabat-2 sy yg menyertai sudah bersedia untuk
menghadapi hari perlawanan ..

Tahu-2 je laa , esok nak pergi malam ni tidur tak lena laa.. huhu.
Butterflies in my stomach tak reti duk diam .

Kite orang pergi lawan dekat Resort Bendang Man *pronounce elok-2 ye*
Kalau tak silap , wakil dari  sekolah saya ada 4 teams .. perhaps !
2 team lelaki , dan 2 team perempuan ..
Kami dijangka ke tempat pertandingan menaiki van ..
haa,sumbat jugak bagi muat ! :))



After that , on Sunday i will continue my examination ..
Subjek Pend.Islam dan Tasawur ..
huu ..pening kepala .. buku tak baca lagi ..
nak pi jawab apa time exam nanti ??
"Ajib ama yak ti , jawab apa yang reti .." HOHO.



huishh .. nervous laa .. gundah gulana ..macam-2 feeling ada nihh ..
serabut urat perut !

Ya Allah , KAU permudahkanlah segala urusan kami.. Amiin .. InsyaAllah ...


Kemudian, apabila kamu telah berazam, maka bertawakallah kepada Allah. Sungguh, Allah mencintai orang yang bertawakal. [ali Imran, 3:159]


written on 12.32 am.


A red-letter day for me :)

Bismillahirrahmanirrahim. In the name of Allah The Most Gracious and The Most Merciful.

Salam'alaik :)

WOhaa ! Yehuu !!
Erk..erkhemm ..

Alhamdulillah .. today is 2nd March 2013 .. Today is a red-letter day for me , k .*idiom u ols*
Maka,pada hari ini genaplah 17 tahun Nur Mahirah hidup 
di muka bumi ini yang sekadar pinjaman ..

Thank you Allah .. 
17 tahun ?? Matang dah oii .. not tua , k ? HAHA.
Syukur ke hadrat ILAHI ,masih diberi kesempatan untuk bernafas dan untuk menjadi hambaNYA ..

Let me show u guys something :)  *buat muka JAKUN*











InsyaAllah , my lovely mom . I'll be a solehah
daughter .. Amiin .. thank u for my mom too
was melahirkan saya on 2nd MArch :) 















And others ... :)

Terima kasih , Syukran , Thank You , Toche , NAndre , Arigato Gozaimas , Kamsahamida
to all of you yg sudi wish my birthday  and read this entry :) ..