Alahaii , dunia !


ALLAH sedang menurunkan rahmatNYA..
Hujan sedang membasahi bumi ....
titisan hujan itu kedengaran begitu segar ..
Baunya dapat dihidu ..
Ahh , indahnya dunia pinjaman ini ..
 "Maka yang mana satu di antara nikmat-nikmat Tuhan kamu, yang kamu hendak dustakan? "



Sewaktu menghadiri kelas tusyen BM ,my Sir told me that He's very sad ..
why ? Student beliau di pusat tusyen yg lain .. langsung x boleh ditegur ..
bila Sir tegur yg dia salah , the student said,"Sir yg salah ." ..
Ahh , how laa ?
kenapa la sampai x boleh ditegur ? kita pergi tusyen utk menuntut ilmu dan ditegur oleh org yg lebih arif
tentang kesalahan kita ..supaya kita mengetahui apa yg benar ...


My Sir was very upset .. pity to him ...
n the best thing he's non-Muslim but he said , " Nanti , saya nak kena jawab kat sana ..(Jarinya ditunjuk ke atas) kalau saya tak tegur , tak ajar betul-2 .."

I salute him .. He is a young and dedicate teacher ...
My Sir story lagi ,beliau kat sekolah banyak bagi Latihan kat budak-2  ..
wahh , mmg la agak letih utk student tapi insyaAllah result exam akan Gempak ! :)
tapi,yang beliau sedihkan ialah budak-2 x beri kerjasama dgn usahanya ..
apa-2 usaha yg dilakukan mestilah perlukan kerjasama kedua-dua belah pihak , right ?haa,cer-try tepuk sebelah tangan . cer-try ..cer-try ..!

bunyi tak ?? whats ?! x bunyi kan ? same like the story kt atas ...

Ada erti ?!


and one more things , he told me that when he smiled to his student ..
His student ignored him .. org melayu kata buat dekkkk ja ..
Ada ka patut ? tak patut...(geleng kepala berkali-2 )


Sepatutnya , kita sebagai student perlu ada rasa hormat , rasa kasih kepada sesiapa
saja yg memberikan/berkongsi ilmu dgn kita ...
Apabila terjumpa dgn cikgu-2 , pergi la tegur ..tanya khabar n others ..
Show to they that we're appreciate them ..
insyaAllah , kita boleh !



U ols nak tahu kenapa my Sir boleh berstory bnyk-2 hari ni ?
because , hari ni I ols seorg je yg hadir ke tusyen ..
yg lain , mybe ada hal yg x dpat dielakkan yg menghalang diorg utk hadir ke tusyen ..
wallahu'alam...



bip-2 : ohh , u ols..maafkan atas penulisan saya yang agak caca merba ini ..
yg baik itu dr ALLAH SWT .. yg buruk itu dtg dr saya sendiri ..
wallahu'alam.

(wrote on 31/1/2013,10:32pm)

1 comment:

✿A I N A A✿ said...

betul apa yang diperkatakan.. budak2 sekarang dah pndai melawan kata2 org dewasa.. kurang ajar pula tu.. masyaAllah