Practice Makes Perfect !



Assalamualaikum ...

Alkisah pagi hari ,

 "Kamu semua ada tak letak apa target kamu untuk SPM atas meja masing-2 ???",cikgu Addmath bersuara .
Aik ? tetiba cikgu tanya camni .. kenapa ? Semua pakat geleng and said tak dak ..
 Op coz la tak , kan ...huhu.*tahun lepas ja letak*

And suddenly , Cikgu bersuara lagi .. "Ok ,Mahirah !"  "haa ?",dengan muka terpinga-pinga aku menyahut panggilan cikgu ..
"Ok , 75 ." and I'm smiled ... TArget markah add math lettew ... hihi .

Allah , tingginya target Cikgu .

And Cikgu said again to the all students, "Boleh tak ? Boleh ke tak tu , pada kamu ..
kalau kamu buat latihan kamu boleh la ..
Addmath ni kena buat setiap hari .. KAmu kena dengan dia selalu .."

In my heart , "that was true , but ..... " hoho .. It's a litle bit hard to do ...

MAsih terngiang-ngiang apa yang cikgu kata , It's all about Latihan ! Latihan ! dan Latihan !

Allahu Rabbi ... Bantu lah kami calon-2 SPM untuk mendapat keputusan yang cemerlang .. Amiin YA Rabb .

[23072013]

1 comment:

Budak Kampung said...

hehehe..paling penting DUIT tau.doa + usaha + ikhtiar + tawakal